Pepinieră de un milion de euro la marginea cartierului Noua

Pepinieră de un milion de euro la marginea cartierului Noua

Reprezentanţii Primăriei Braşov alături de cei ai Regiei Pădurilor Kronstadt au depus pentru finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru un proiect ce vizează amenajarea unei pepiniere, astfel ca pe viitor să nu mai fie necesară cumpărarea de puieţi pentru împăduririle necesare pe cele aproape 15.000 de hectare de fond forestier aflat n proprietatea municipalităţii.

„Este un proiect important pentru municipalitate, pentru că vom reuşi să producem puieţii necesari atât împăduririlor, cât şi cei ce sunt necesari pentru plantările din oraş. Cu timpul, sperăm ca pepiniera să devină cel mai mare furnizor de puieţi de la nivelul României”, a explicat primarul George Scripcaru.

Proiectul a fost declarat eligibil în urma vizitelor pe teren ale reprezentanţilor ADR Centru şi ai conducerii centrale ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Valoare eligibilă a proiectului este de 952.109 Euro, 60% fiind finanţare europeană prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, şi 40% contribuţie proprie, 380.844 Euro.

„Proiectul a fost declarat eligibil fiind cel mai mare din ţară. Sperăm ca finanţarea să ne fie acordată cât mai repede, iar anul viitor să ne apucăm şi de lucrări. Conform proiectului, în primii cinci ani vom produce puieţi doar pentru fondul forestier, iar apoi putem folosi puieţi, de exemplu, şi pentru plantările din oraş. Ne vom putea asigura necesarul pentru fondul forestier pe care îl administrăm, dar le vom putea scoate şi la vânzare”, ne-a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Kronstadt.

Pepiniera ar urma să fie amenajată în pădurea de la marginea cartierului Noua, respectiv la marginea drumului forestier care se continuă din strada Plopilor, pe o suprafaţă de 1,87 de hectare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.