Companii brașovene în topul Deloitte

Companii brașovene în topul Deloitte

Interagro (care controlează Viromet Victoria şi Nitroporos Făgăraş) şi Oscar Downstream, două companii româneşti cu afaceri de peste 500 milioane de euro controlate de antreprenori români, au intrat anul trecut pentru prima dată în topul celor mai mari 500 de jucători regio­nali întocmit de firma de consultanţă Deloitte.

Acestea sunt de altfel şi cele mai mari businessuri cu capital privat autohton din România. La baza dezvoltării businessului Oscar Downstream o contribuţie importantă au avut-o afacerile derulate cu companii de stat, printre care de-alungul timpului s-au numărat CFR Călători, Aeroportul Otopeni, Compania Naţională a Huilei, regiile de transport public din Craiova şi Braşov, Electrocentrale Deva, complexurile energetice Craiova şi Turceni şi alte companii de stat.
Compania Selgros Cash&Carry, care îşi are sediul în Braşov, ocupă locul 285 în Top 500 al firmelor din regiunea Europei Centrale şi de Est, potrivit Deloitte. Compania a avut anul trecut venituri de 780,4 milioane de euro, în creştere faţă de nivelul atins în 2010 cu 8,20%.
Printre firmele prezente în top care au obţinut venituri importante din judeţul Braşov se mai numără GDF Suez Energy, cea care deţine monopolul distribuţiei de gaz în judeţ, dar şi lanţurile de hypermarketuri Kaufland şi Carrefour, precizează bizbrasov.ro.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.