Edilii braşoveni vor să ia sub „aripa protectoare” Gara Braşov pentru a-i da un aspect european

Edilii braşoveni vor să ia sub „aripa protectoare” Gara Braşov pentru a-i da un aspect european

Municipalitatea braşoveană intenţionează să preia clădirea gării de la CFR Braşov, pentru a o aduce la standarde europene. „Ne dorim ca Braşovul să fie cu adevărat primul oraş turistic al ţării, iar clădirea gării este o adevărată carte de vizită pentru municipiu. Am discutat şi cu primarul George Scripcaru şi am ajuns la concluzia că cel mai bun lucru pe care îl putem face este ca această clădire să fie administrată de Primărie”, a precizat viceprimarul Adrian Atomei.

„S-au făcut astfel de demersuri pentru preluarea gării şi anii trecuţi, pentru că CFR nu a considerat prioritară transformarea gării la standarde europene şi nu se poate ca o poartă de intrare în oraş să arate astfel. Toate demersurile în acest sens s-au oprit însă, la nivelul Consiliului de Administraţie al CFR Braşov, iar clădirea nu a mai fost modernizată”, a subliniat Atomei. Acesta consideră că un prim pas în acest proces de modernizare ar fi crearea în perimetrul clădirii gării a mai multor posibilităţi de informare cu privire la destinaţiile turistice.

Alte articole:   Veștea: Până la finele anului sper să avem un progres de peste 90% la construcția terminalului VIDEO
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. opppa…ce cladire…ce reabilitare…ca s-a construit o cladire noua din temelii in locul postului de politie tf…s-au dus milioane de euro…pt ce ..sediu la sindicat…birouri..ca vestiarele sunt in triaj…am platit o constructie, ca s-a facut din bani publici, ca acum sa renovam alta…
  inteleg ca noul viceprimar trebuie sa aiba initiative, dar ar fi oportune interventiile sale, mediatizate, in alte domenii,, cum ar fi pretul salubrizarii…pt ca ridicarea gunoiului, pe care il sorteaza si il valorifica o firma privata cu cifra de afaceri de ordinul milioanelor de euro,si apa si canalul, sunt la nivel de capitala de tari europene…locuitorii brasovului nu au venituri comparabile cu cele ale germanilor sau din tarile nordice … si raspunsul-cui nu-i convine sa se mute la tara! marca scripcaru si compania…nu ne multumeste

  Reply
 2. In atentia consiliului de administratie al C.F.R.ului:
  -toate chioscurile din fata garii Brasov sunt pe terenul proprietatea C.F.R.; chiriile sunt evident luate de municipiul Brasov!
  -toate blocurile din dreapta bazinilui de inot, sunt de asemenea construite pe terenuri aflate in proprietatea C.F.R.(regionala Cluj); desi cuostea acest lucru, primarul ales prin firma S.C.Danina Star, a falsificat situatia juridica a acestor terenuri pe care le-a identificat ca fiind in proprietatea statului roman si facand parte din alta carte funciara; ulterior s-au facut mai multe dezmembrari pentru a se pierde urmma acestor terenuri aflate in proprietatea C.F.R.;
  -Municipiul Brasov a beneficiat din aceasta ilegalitate de foloase necuvenite incredibile;
  -sunt sigur ca, aceste lucruri erau cunoscute de unii angajati ai C.F.R.ului, mai ales ca C.F.R. detine toate planurile topografice.
  -alte multe terenuri admministrate de C.F.R. au fost preluate ilegal de municipiul Brasov, la ordinul primarului reales; vezi de ex. terenul cumparat de L.I.D.T.L. din dreapta garii Codreanu,de la o persoana fizica care a facut un shimb de terenuri aranjat cu municipiul Brasov.
  Sunt numai o infima din ilegalitatile primarului reales!
  Aaaaaa! sa nu uitam fosta cale ferata din Bartolomeu (proprietar Intreprinderea de stat Rasaritul), care a fost demolata ilegal, iar in prezent e afectata de o parte din constructia supermarket Real.

  Reply
 3. alooooo C.F.R.! ce este cu hotararea nr. 515/26.05.2008 a Consiliului Local Brasov privind schimbul de terenuri intre statul roman si S.C. RC-CF TRANS SRL, a suprafetei de 30000 mp, prin care vi se mai iau o data terenurile aflate in proprietatea sau administrarea dvs.
  Vedeti pana unde a ajuns primarul Brasovului, evident nu singur!

  Reply
 4. Pentru ce sa lase CFR-ului terenuri si toate cele..sa se darame toate?gestionarea fondurilor este la fel ca si calitatea serviciilor..de la proasta in jos

  Reply
 5. Daca suntem carcotasi si tinem cu tot dinadinsul sa’l jignim pe Primar ar trebui totusi sa recunoastem o multime de lucruri care s’au facut in orasul nostru care poate nu s’ar fi facut fara acesta.
  Numai acea fantana arteziana de la casa armatei ar fi un lucru pentru care eu ca cetatean al Brasovului ii multumesc.
  Daca cineva nu’si aminteste ce era in fata garii ,in craiter,in bartolomeu ,in noua,atunci nu este din Brasov.
  Personal rog consilierii locali sa se inplice in felul cum arata aceasta gara care este un dezastru .gunoaie,mizerie,chistoace si cred si o conducere foarte Proasta .Trona un afis jos Basescu dar in jur plin de mizerie intru’n oras turistic European.
  Nu are nimic deaface politicul cu felul cum arata gara.
  Nu Basescu face imaginea garii Brasov.
  As mai ruga consiliul local sa’si puna cuvantul de promovare in izolarea blocurilor este un aspect placut si face o reclama minunata orasului.
  Contradictiile de la sedinte nu ‘i intereseaza nici pe turisti nici pe cetatenii Brasovului.
  Sa fiti iubiti si sa ganditi pozitiv pentru toti cei cu care locuim inpreuna.

  Reply
 6. […] clădirea Gării, dar s-au opus cei din Consiliul de Administrație al CFR Infrastructură. Viceprimarul Adrian Atomei spunea în 16 august 2012 că va face demersurile pentru ca clădirea gării să revină în adminstrarea Primăriei tocmai […]

  Reply
 7. […] clădirea Gării, dar s-au opus cei din Consiliul de Administrație al CFR Infrastructură. Viceprimarul Adrian Atomei spunea în 16 august 2012 că va face demersurile pentru ca clădirea gării să revină în adminstrarea Primăriei tocmai […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate