blog-logo

Ce descoperiri au făcut arheologii la Cumidava, lângă Râşnov

Ce descoperiri au făcut arheologii la Cumidava, lângă Râşnov

Şantierul arheologic din castrul roman de la Cumidava, de lângă Râşnov, s-a redeschis începând de cu 15 iulie, iar în ajutorul specialiştilor de la Braşov au venit şi cinci studenţi la Arheologie, în Statele Unite ale Americii, alături de profesorul lor coordonator. Tinerii sunt de fapt pentru a treia oară la Râşnov şi vor să continue să exploreze castrul pentru a afla cât mai multe despre romani şi stilul lor de viaţă.

Săpăturile arheologice din ultimii trei ani au scos la iveală o mare diversitate de materiale romane provenite din centrele italice, dar şi o mare cantitate de ceramică aparţinând dacilor. Prezenţa pieselor de origine dacică demonstrează că în sau foarte aproape de castru locuiau daci, din rândul cărora se pare că erau recrutaţi şi soldaţi pentru armata romană.

Alte articole:   Prețul unui litru de benzină ar putea ajunge la recordul de 7 lei

Chiar dacă şantierul nu a fost redeschis decât de puţine zile, vestigiile au început să iasă la lumină. Pentru început, arheologii au descoperit trei monede de valoare: o monedă din bronz, din secolul I După Hristos; o altă monedă găsită este din perioada împăratului Domiţian (anii 81 – 96) şi una din vremea împăratului Alexander Severus, care a fost împăratul Romei în perioada 222 – 235.

Distribuie dacă îți place!
  1. Monede toate inaintea retragerii Aureliene…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov