Atlantida, în Marea Neagră şi pe teritoriul României?

Atlantida, în Marea Neagră şi pe teritoriul României?

După ce au fost emise teorii conform cărora Atlantida ar fi fost în Marea Caraibelor, în Oceanul Atlantic, în Marea Nordului sau în Marea Mediterană, cercetătorii iau în calcul posibilitatea ca legendarul tărâm să se fi situat în Marea Neagră şi pe actualul teritoriu al României.

De la scrierile istoricilor şi poeţilor greci şi romani, la cronici confuze ale primilor domnitori şi până la poeziile eminesciene care vorbesc despre cetăţi dacice ridicându-se din mare, ideea conform căreia legendarul continent scufundat s-ar fi găsit în spaţiul carpato-danubiano-pontic nu este nouă.

Cultura Hamangia, cetatea Histria, Templul Ursitelor din Şinca Veche, catacombele neexplorate de sub Braşov sau indiciile existenţei unor apeducte termale la Mangalia sunt considerate a fi creaţii ale vechilor atlanţi. Cunoştinţele avansate ale dacilor despre arhitectură, astronomie şi atrologie, dovedite de construcţiile şi de sanctuarele solare prezente în mai multe dintre cetăţile dacice, sunt atribuite de asemenea atlanţilor, consideraţi a fi fost o civilizaţie superioară.

Citiţi articolul integral pe impactnews.ro

Loading...
 1. Hombre,
  din fericire din ce in ce mai multi istorici tineri onesti (si nu numai) prind curaj si demonteaza mitologia politico-nationala cu privire la origini.
  Daca te uiti pe Historia.ro, chiar si pe editiile on-line ale cotidienelor, aproape zilnic gasesti materiale interesante si noi (in special ptr. majoritatea indobitocita cu sirul de falsuri istorice) cu privire la „stramosi”.
  Dacii erau niste triburi aflate intr-o legatura superficiala, fara organizare solida statala etc., care ca multe alte triburi din perioada respectiva, au disparut fara urma de pe scena istorica.
  Dacii dealtfel au fost precedati prin zonele noastre de altii, chiar in Gandul de ieri s-au EVZ de azi poti citi despre descoperirea unui mormant-tumul (gen kurgan asiatic) de 4000 de ani in Suceava. Asemenea morminte (ale unei populatii iraniene) exista cu zecile de mii in Europa, mai ales in zona noastra.
  (Motiv ptr. care situl a fost rapid inchis, daca s-ar fi descoperit daci, mama, sa vezi ce bani s-ar fi bagat in cercetari…)
  Dacii nu aveau nimic de a face cu atlantii, al caror existenta nici macar nu este dovedita.
  Nu te lua dupa toti prostii care n-au altceva de facut, decit sa inventeze tot felul de ineptii, iar datorita lor istoria seamana mai mult cu sci-fi…

  Reply
 2. Seamana cu o poveste SF, ei au luat dupa diverse semne.
  Catacombele ascunse ale Brasovului unde nu a calcat nici un picior de om pana acum, cand primul explorator a si filmat pe acolo cu smartfonu si a facut publice primele imagini pe VIMEO, a dezvaluit o „conducta” de beton armat toroidala cu forma hadronului de la Geneva, nu stiu de ce, ma mir sa faca atlantii asa ceva si pentru ce. Un accelerator de particule trebuie sa fie din material special si sa aiba conducte ultramoderne si electrice, si nu sunt.
  Asa putem sa zicem ca si statuile de la Rapa – Nui ar fi facute de atlanti, si catacombele de la Derenkuyu ar fi facute de atlanti, si semnele de la Nazca ar fi facute de atlanti, si de ce nu Colosul din Rodos.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via