5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

Lacul Noua - foto: prinbrasov.com

Ca în fiecare an,  în data de 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului. Anul acesta, evenimentele dedicate acestei zile se vor desfășura sub sloganul ”Economia Verde: Te include și pe tine?”

”Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare”, a declarat Mihail Fâcă, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului București.

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov marchează Ziua Mondială a Mediului prin organizarea de activități educativ ecologice în unitățile de învăţământ din municipiul Braşov  (Școala Generală nr. 19 Brașov, Școala Generală nr. 2 Brașov, Școala Generală nr.25 Brașov, Colegiul National „Andrei Saguna” Brasov),  în scopul informarii și constientizării tinerei generații pentru adoptarea unei atitudini de responsabilizare ecologică şi civică.

În data de 5 iunie 2011 invităm pe toţi cei interesați, între orele 8.00-11.00  la sediul A.P.M. (str. Politehnicii nr.3) cu ocazia „Zilei Porților Deschise”, iar  de la ora 11.00, angajații A.P.M. Brașov vor igieniza zonele cu destinatia de picnic, din cartierul Noua .

De asemenea, Școala Generală nr. 19 Brașov organizează Simpozionul Internațional ”Educația mediului de la știință la conștiință”, ediția a II-a în 16 iunie 2012, dedicat Zilei Mondiale a Mediului.

În parteneriat cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov și Inspectoratul Școlar Județean, A.P.M. Brașov a organizat activități  de informare și conștientizare  la Școala Generală nr. 19 Brașov și Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov, desfășurate sub sloganul ”Fumatul poluează plămânii !”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via