Compania Apa finalizează stațiile de filtrare și epurare a apelor în acest an, cu fonduri europene

Compania Apa finalizează stațiile de filtrare și epurare a apelor în acest an, cu fonduri europene

Staţiile de epurare și de filtrare a apelor reziduale vor deservi peste 100.000 de persoane, din Feldioara, Hălchiu, Codlea şi o parte din Braşov. Valoarea investiției este aproximativ 60 de milioane de lei (circa 14 milioane de euro), din fonduri europene.

Cele două staţii sunt extrem de importante, spune primarul Feldioarei, Sorin Taus, urmând să deservească aproximativ 100.000 de persoane. „Staţiile de la Feldioara vor deservi în jur de 100.000 de cetăţeni şi construirea ei face parte dintr-o investiţie mult mai complexă, la nivelul întregului judeţ, pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. Pentru asta există un grant de 189 de milioane de euro din fonduri structurale şi încă 59 de milioane de euro din fonduri ISPA, cu care se vor face astfel de investiţii”, a declarat preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, care a inspectat ieri şantierul de la staţia de epurare.
Noua staţie va epura apele uzate colectate de la sistemele de canalizare din zonă, mai exact din localităţile Feldioara, Hălchiu, Codlea şi o parte din Braşov. Obiectivul este realizat de Compania Apa Braşov, care implementează un proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, în valoare totală de aproximativ 189 milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului din care a fost realizată investiția de la Feldioara este de 794,61 milioane lei din care:

  • Valoarea eligibila (Fonduri de coeziune şi contribuţia membrilor ADI) la data semnării Contractului de Finanţare şi reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului: 714, 53 milioane lei
  • Fonduri de coeziune: 700,23 milioane lei
  • Credit rambursabil de la BERD80,08 milioane lei

Valabilitatea Contractului de finanţare este până la 17.07.2013.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.