Vom ajunge o ţară de securişti!?

Vom ajunge o ţară de securişti!?

Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng. Şeful spionilor din România, Mihai Răzvan Ungureanu, nume de cod MRU, pus şef de Guvern a început să îşi înfiinţeze noi reţele de securişti. Pardon! Mai nou sunt botezate „structuri de integritate“, iar ultima este  creată în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Cu scuze jenante, evident. Vezi Doamne, să stea ţugulanul liniştit că are parte de corectitudine şi că banii publici ajung unde trebuie. Să mori de râs, nu alta. Păi ce, o să stea securiştii-medici cu ochii pe licitaţii şi pe plicurile cu şpăgi? Dar corpul ăla de control al primului-ministru ce face? În afară de şpăgile pe care le culeg când merg în teritoriu? Sau Curtea de Conturi, cu atribuţii de control pe modul cum se cheltuie banul public în instituţiile publice? Sau Poliţia, când e vorba de şpăgi?
Păi, dacă o spune răspicat spy-ul şef, MRU, că actuala putere a pierdut cârna ţării în favoarea propriei corupţii, atunci să ne lase… Pentru că mă aştept ca următorul pas este să fie reînfiinţat şi serviciul de securitate din Justiţie. Iar dacă tot îi suspectăm pe medici, nu văd de ce bugetofagii din învăţământ nu ar fi corupţi. Musai şi aia o chestie d-aia, cum îi zice… „structură de integritate“. Şi tot aşa. Ce nu s-a spus încă este ce vechime trebuie să aibă în partidul care trebuie securiştii ăştia de viţă nouă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.