Pro sau contra închiderii câinilor comunitari?!

Pro sau contra închiderii câinilor comunitari?!

Am primit la redacţie următoarea poziţie, din partea oragnizaţiei  Animals Need Us. Voi ce părere aveţi?

Problema cetatenilor o constituie cainii agresivi si nu populatia canina. Suntem de acord cu extragerea din teritoriu a cainilor care prezinta un grad de risc pentru cetateni, dar nu suntem de acord cu incarcerarea tuturor cainilor (a celor blanzi, a catelelor cu pui sau a puilor) pentru ca este o metoda cruda si ineficienta. In momentul de fata foarte multi dintre cainii  adusi la  adapostul din Stupini sunt caini blanzi sau  pui mici de 3-4 luni, care erau acceptati si ingrijiti de cetateni (unii din ei au fost si sterilizati pe cheltuiala cetatenilor sau a ONG-urilor de protectie a animalelor). Incarcerandu-i in adapostul de la Stupini, unde nu exista conditii decente de trai, inseamna condamnarea la moarte lenta acestor caini si nu poate fi acceptabila.

Asociatia ANU-Animals Need Us nu este de acord cu aceasta metoda si nu-si asociaza imaginea in nici un fel cu Serviciul Public de Gestionare a Animalelor Brasov, mai nou numit Politia Animalelor din Brasov.

Singura actiune intreprinsa de noi este de a scoate cat mai multi caini din acel adapost in vederea adoptiei  lor.

Noi  sustinem programul de sterilizare in masa a cainilor cu si fara stapan, de identificare, adoptie  sau returnare a celor blanzi in locurile de provenienta, aceasta metoda fiind singura care s-a dovedit eficienta (metode probata in in orasul Oradea, unde in 4  ani populatia canina de pe strazi a scazut de 7 ori).

Facem eforturi pentru implementarea acestui proiect in judetul Brasov iar cetatenii judetului Brasov ar trebui sa ni se alature in incercarea de rezolvare a acestei probleme  o data pentru totdeauna, in mod responsabil si eficient, in concordanta cu legile tarii si cele europene.

Alina Ghica

 Presedinte  Asociatia pentru Protectia Animalelor ANU Brasov

Loading...
 1. Si eu as fi spus PRO pana acum 2 luni. Atunci am gasit moarta ( prin otravire ) o catea sterilizata si vaccinata. Ma atasasem foarte mult de ea, dar nu am reusit sa-i gasesc o curte, iar eu avand caine si stand la bloc, nu o puteam adopta ( era de talie ceva mai mare, un metis lup ). Eu propun inca o varianta: adoptia unui caine care sa stea in azil, ca in cazul adoptiilor de ursi din rezervatia Zarnesti. In baza unui contract, suport cheltuielile cu sterilizare, vaccinare si deparazitare, ii asigur mancarea ( fie ii duc saptamanal cantitatea necesara, fie o platesc ) si ma oblig sa merg sa-l plimb, sa-i fac curat ori de cate ori pot, in fiecare saptamana ). Probabil ca vor fi mult mai multi care sa adopte aceasta varianta.

  Reply
 2. schoeringhumer simona 12 aprilie 2016, 9:04 AM

  Lasati cainii in libertate,cea mai buna solutie sterilizarea lor si pedepsirea abandonului

  Reply
 3. In primul rand trebuiesc aplicate pedepse celor ce maltrateaza caini..2. Sterilizarea si microciparea obligatorie conform legii a cainilor cu stapan (sursa cainilor abandonati pe strazi).si aplicarea amenzilor in randul celor ce refuza. 3.cei blanzi trebuiesc lasati in teritoriu dar sterilizati..ar fi o durere pt atatia copii care iubesc si hranesc animalute ale nimanui.. Exista o legatura apartr intre un copil si un catel… probabil multi ati vazut cat de bucurosi sunt cainii cand isi vad cei mai buni prieteni!!!

  Reply
  • Am aceeași părere, sterilizarea obligatorie e singura șansă de a nu mai găsi animale pe străzi. Pedepsirea abandonului, maltratarea animalelor, refuzul sterilizării să fie pedepsit prin plata unor taxe folosite pentru întreținerea animalelor abandonate.

   Reply
 4. Mai sus m am referit ca ar fi o durere pt copii sa nu si mai gaseasca cei mai buni prieteni

  Reply
 5. Programe ín masă de Sterilizare Castrare si pedepsirea abandonului ! Cateii sunt cei mai buni prieteni ai omului ! Dati-le şansa de a trăi făra a face Crimă

  Reply
 6. Sunt impotriva inchiderii cainilor! sterilizarea este cea mai buna solutie!

  Reply
 7. Cu sterilizarea cainilor ar trebuo alta lege. Sterilizarea lor dupa prima transa de pui daca stapanul nu are atestat pentru monta. Nu sterilizarea de pui ca apoi incep sa dispara cainii ca si dino0zaurii de o sa ii mai vada nepotii nostri doar la televizor si in cartile de istorie.

  Reply
 8. Cum omului i se permite sa aiba 2-3-4 copii asa trebuie sa se permita si cainilor sa aiba pui. Suynt imotriva sterilizarii inca de pui a cateilor dar sunt pro sterilizare dupa prima transa.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via