Leonard Orban: România vrea să absoarbă 6 miliarde de euro în 2012

Leonard Orban: România vrea să absoarbă 6 miliarde de euro în 2012

Leonard Orban. Foto: Wikipedia

România şi-a propus să absoarbe până la sfârşitul acestui an din fondurile europene alocate şase miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro pentru politica de coeziune, a declarat vineri, la Braşov, în cadrul unei conferinţe, ministrul Afacerilor Europene, braşoveanul Leonard Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a adăugat că României i-au fost alocate pentru perioada 2007-2013 aproximativ 35,4 miliarde de euro din care, până în prezent, au fost absorbite fonduri care însumează aproximativ 25%, existând diferenţe importante pe categorii de fonduri implicate.

Potrivit ministrului Orban, dacă în ceea ce priveşte plăţile directe, absorbţia a fost undeva aproape de 100%, la dezvoltare rurală a fost de 30%. În ceea ce priveşte fondurile alocate politicii de coeziune, rata de absorbţie este în acest moment de 7,4%, iar, dacă se ia încalcul şi celălalt indicator, cererile de rambursare transmise Comisiei Europene, rata de absorbţie este puţin peste 8%, asta în măsura în care Comisia Europeană va accepta cererile de rambursare, a mai spus ministrul Afacerilor Europene.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.