FOTOGALERIE Ţi-ai dori un kangal ca prieten?

FOTOGALERIE Ţi-ai dori un kangal ca prieten?
Kangal-ul sau ciobanesc kangal îşi are originea în Turcia, mai precis regiunea Kangal, care i-a dat şi numele rasei. Este un câine impunător, care poate atinge o greutate între 45 – 85 kg, de culoare galbenă majoritatea exemplarelor şi cu mască neagră (botul).
Kangal-ul este un caine folosit pentru paza animalelor şi poate face  faţă, se poate spune cu uşurinţă,  atacurilor de urşi, lupi şi alţi prădători masivi.
„Este un câine foarte sociabil şi foarte protector cu cei mici, dar şi cu restul familiei. Ciobănescul Kangal îşi atinge maturitatea la 2 ani,  fiind un câine foarte agil, care poate atinge viteze de până la 50 de km/oră în câteva secunde“, ne spune Chiriţă Dragos, un braşovean care creşte câini din această rasă.
Având o blană foarte consistentă, este un câine care suportă foarte bine frigul de la noi din ţară, dar şi căldura, nefiind pretenţios la condiţii. Este un câine calm, controlat, independent, dar şi foarte loial familiei sale. „Este un câine uşor de folosit pentru dresaj, executând foarte repede comenzile pe care le primeşte. Fiind un câine de stână, un paznic desăvârşit,  mereu va fi un bun protector care, atunci când sunt probleme, va fi primul care intervine, interpunându-se între stăpân şi atacator sau între oi şi prădator“, precizează şi „Sonny“ Mihai, un braşovean îndrăgostit de câini şi de creşterea acestora. Un pui de kangal pleacă de la 500 la 2.000 de euro.
Rasă protejată în Turcia
Această rasă de câine este protejată de guvernul turc, de aceea îl face să fie de multe ori un câine ilegal pe alte teritorii, deoarece când este exportat de multe ori se refuză oferirea documentaţiei lui, adica pedigree-ul, de acea mulţi crescători sunt deţinători de kangali foarte buni, dar fără acte. Se pot obţine şi acte din Turcia, dar la preturi cam mari pentru buzunarele românilor.
Începând din 1994, kangalul a fost „adoptat“ şi în Africa, în Namibia sau Kenya, pentru protecţia împotriva tigrilor sau a leilor, demonstrându-se că le poate face faţă şi acestor animale feroce.
Multumim pentru informatii si fotografii şi domnului Chiriţă Dragos, singurul crescător din Braşov al câinilor kangal cu pedigree.
Loading...
 1. Pentru relatii sau alte informatii cautati pe facebook Dragos Chirita.Multumim.

  Reply
 2. vreau si eu un pui dar sub 5 milioane de orice varsta.

  Reply
 3. Am si eu un pui de Kangal Turcesc de cam o luna…..era vagabond si mi s-a parut ca este Kangal si m-am uitat pe net la caracteristici si fotografi si este exact la fel:”masca neagra pe bot „,alb un pic pe labute si piept, aceeasi culoare p tot restul corpului ca in poze,acelasi temperament,etc…
  Sunt cea mai fericita ca am un asemenea exemplar!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.