Braşoveanul Adrian Munteanu, premiat la Salonul Internaţional al Cărţii de la Milano

Braşoveanul Adrian Munteanu, premiat la Salonul Internaţional al Cărţii de la Milano

Comitetul de organizare a Salonului International al Cartii de la Milano a dat publicităţii faptul că  scriitorul braşovean Adrian Munteanu a fost desemnat printre cei trei poeţi care vor primi în acest an „Premiul International de Literatura NUX“, la Târgul International de Carte de la Milano, 26/29 octombrie 2012.

Scriitorul Adrian Munteanu va ridica Premiul la Cariera intr-o conferinta de presa care va avea loc la Milano Linate aeroporto- Parco Esposizioni Novegro.

Alaturi de Adrian Munteanu vor fi premiati poetul nord-irlandez Desmond O’Grady si scriitorul francez Daniel Maximin.

ADRIAN MUNTEANU s-a născut în Şcheii Braşovului, la 21 aug.1948. A absolvit  Facultatea de Limba si Literatura Română la Constanţa (prof. Cornel Regman, asistent Marin Mincu).
Este redactor la Societatea Română de Radiodifuziune, director de editură, membru al Uniunii Scriitorilor şi al Asociaţiei Scriitorilor de Limba Română din Quebec.
Este autorul volumelor Tăcerea clipei (Sonete 1), apărut la editura Arania, Braşov, 2005, Casa fără ziduri (Sonete 2), Arania, 2006, PAINGUL ORB (Sonete 3), Arania, 2007, FERESTRE ÎN CETATE ( Sonete 4), Arania, 2008,  FEMEIE!… ( Sonete 5), Minerva, Bucuresti, 2009, “ORELE TĂCERII” (Sonete 6) , Dacia XXI, Cluj-Napoca, 2010 şi al volumului „7” cu care revine la Arania, în 2011.
Susţine recitaluri de muzică şi poezie cu diverşi interpreţi şi grupuri muzicale, este organizator de evenimente culturale, actor, scenarist şi regizor cu 21 de premii naţionale de interpretare, regie şi creaţie literară, şi membru fondator al grupului Caii Verzi de pe Pereţi din Braşov cu care desfăşoară o activitate culturală intensă, cu programări lunare ale unor autori importanţi din spaţiul literaturii româneşti.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.