
Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piaţa românească conţin E-uri, arată ultimul studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Studiul a fost realizat pe baza etichetele produselor, în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16 noiembrie 2011 – 9 decembrie 2011.
Astfel, 96% din cele 32 de pateuri vegetale au minim două E-uri în componenţă, iar 4% dintre acestea conţin 12 E-uri. Doar două produse nu conţin niciun aditiv alimentar. De asemenea, aceste produse pot conţine alergeni de tipul: gluten, ţelină, muştar şi soia.
„Pateurile vegetale din comerţ conţin apă, ulei vegetal hidrogenat (margarină) sau nehidrogenat, proteină din soia, sare iodată, extract de condimente, muştar, arome, stabilizatori (polifosfaci E-452), emulgatori (săruri ale acizilor graşi E-470), agenţi de îngroşare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grâu şi porumb, sirop de glucoză, zaharuri, potenţiator de aromă (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, roşu carmin E-120), extract de paprika”, informează ANPC.
[…] Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Studiul a fost realizat pe baza etichetele produselor, în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16 noiembrie 2011 – 9 decembrie 2011. Mai precis, este vorba despre pateurile vegetale. Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piaţa românească conţin E-uri. Lista acestora, AICI […]
… si care sunt cele 2 produse fara conservanti??? dar cele care contin 12 Euri, si sunt, deci, cele mai toxice?
Macar aici, la comm-uri, postati, va rog … daca in articol ar fi reclama negativa.
Respect !
@Cristian – din păcate, raportul dat publicitatii nu prezinta informatii privind marcile luate in analiza
[…] http://newsbv.ro/2012/03/14/topul-pateurilor-vegetale-e-uri-realizat-facultatea-alimentatie-din-bras… […]
[…] Topul pateurilor vegetale cu E-uri, realizat de Facultatea de Alimentaţie din Braşov […]