Olympus lucrează la 25% din capacitate, dar extinde capacitatea de producţie

Olympus lucrează la 25% din capacitate, dar extinde capacitatea de producţie

Fabrica de lactate de la Hălchiu, deţinută de grupul elen Olympus, lucrează în prezent la capacitate de circa 25%, potrivit preşedintelui Olympus, Dimitrios Sarantis.

Compania, care a investit 55 de milioane de euro în fabrica respectivă şi a accesat încă un credit de 30 de milioane de euro pentru a extinde capacitatea de export a facilităţii, vrea să exporte circa 80% din producţie.

„În 2012 vrem să ajungem la exporturi de 32 de milioane de euro, în ţările din Europa Centrală şi de Est, dar pe viitor plănuim să ajungem chiar şi în vestul Europei (deja se negociază exporturi către Italia – n.red.) şi de ce nu chiar şi în Statele Unite”, a spus Ilias Pliatsikas, deputy managing director al Olympus România.

Grupul elen Olympus, specializat în producţia de lactate, a accesat un împrumut de 30 de milioane de euro de la banca Black Sea Trade and Development, cu scopul de a creşte capacitatea de export a fabricii pe care grecii au inaugurat-o în toamnă la Hălchiu, în judeţul Braşov.

„Destinaţia acestei investiţia este de a extinde capacitatea de producţie pentru export. Targetul nostru este să ajungem la exporturi de 80% din producţie”, a spus Dimitrios Sarantis, preşedintele Olympus, care nu a precizat însă cu cât va creşte capacitate de producţie în urma investiţiilor.

Fabrica de la Hălchiu are o capacitate totală de recepţie a laptelui de 40.000 de litri pe oră şi trei linii de producţie: iaurt (120 tone/zi), tele­mea (100 tone/zi) şi lapte (PET: 16.000 litri/oră, ambalaj Tetrapak: 10.500 litri/oră).

Leave a Reply

Your email address will not be published.