Proiectul imobiliar de la Prefa SA a eşuat

Proiectul imobiliar de la Prefa SA a eşuat

Compania Universul Chitila Development a intrat in insolventa la finalul lunii februarie. In anii boom-ului imobiliar, Jonathan Mann, un investitor american, prezenta planuri mari de dezvoltare pentru Romania pentru proiecte in valoare totala de 1,5 miliarde de euro. omul de afaceri se mai confrunta cu o cerere de demarare a procedurii de insolventa din partea Alpha Bank. Banca cere insolventa Universul SRL, companie cumparata in 2006 de american.

Proprietarii Universul au achizitionat de la omul de afaceri Ioan Neculaie terenul fabricii Prefa Brasov, pe care trebuia să înceapa constructia unui complex care sa includă circa 10.000 de apartamente si spatii comerciale, fiind vorba de o investiţie de 500 de milioane de euro.

Proiectul trebuia finalizat integral in cursul anului 2013 si sa cuprindă zece blocuri-turn, cu o structură de 20-30 de etaje, spatii comerciale si probabil un hotel. Suprafata construita totala era de 600.000 de metri patrati, din care 500.000 de metri patrati erau suprafata rezidentiala. Terenul fabricii Prefa, cu suprafata de 100.000 mp, a fost achizitionat, in 2007, la un pret de aproximativ 50 de milioane de euro. Jonathan Mann a venit in Romania in anul 2001 si a achizitionat, in anul 2006, pachetul majoritar al tipografiei Universul din Bucuresti.

  1. eu mă gîndesc la ‘j de milioanele pe care le-a băgat Nicolae în buzunar demolînd(nu numai) PREFA…iar pentru Braşov, praf şi pulbere!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate