blog-logo

25 de ani de închisoare pentru avocatul Teodorescu, care a comandat uciderea soţiei

25 de ani de închisoare pentru avocatul Teodorescu, care a comandat uciderea soţiei
Victor Teodorescu

Avocatul Victor Teodorescu. Foto: Arhivă

Magistraţii braşoveni au decis să-l condamne la 25 de ani de închisoare pe avocatul Victor Teodorescu!

Avocata lui Victor Teodorescu, Lorette Luca, a anunţat că se va face recurs la sentinţă, care este mai mare decât a ucigaşului, Erwin Preşmereanu. Recursul se va judeca la Încalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, Curtea de Apel Braşov a decis ca Erwin Victor Preşmereanu, asasinul plătit de Teodorescu, să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro Oanei Teodorescu, fiica lui Victor Teodorescu.

Iată povestea care a dus la această sentinţă:

Mama criminalului Erwin Preşmereanu are o relaţie veche cu avocatul Victor Teodorescu, cel care a comandat uciderea soţiei sale. Datorii de 50.000 de euro şterse şi 20.000 de euro cash. Acestea sunt sumele pe care le-a plătit avocatul Victor Teodorescu pentru a-şi vedea soţia moartă.

Uciderea medicului psihiatru Violeta Teodorescu s-a transformat din ceea ce părea o crimă comisă în scop de jaf într-un caz cutremurător, în care soţul avid după bani a plătit moartea soţiei. Procurorii Parchetului General au propus arestarea preventivă a avocatului Victor Teodorescu (43 de ani), acuzat de instigare la omor deosebit de grav. Aseară, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea lui preventivă. Avocatul nu recunoaşte faptele care i se impută, invocă înscenări şi duşmani care vor să-i facă rău. Afişează o mină afectată şi nimic nu trădează cruzimea de care este acuzat.
De partea cealaltă, procurorii au pus pe masa judecătorilor dosarul de urmărire penală, care de la prima citire poate fi scenariul unui film poliţist. Ideea crimei i-ar fi venit lui Teodorescu la 1 martie, când a contactat o persoană pentru a-i ucide soţia, într-un mod care să pară accident. Oferise 20.000 de euro pentru lichidarea femeii. A fost însă refuzat, dar nu a renunţat la diabolicul plan. La 29 martie, dimineaţă, l-a contactat pe Erwin Victor Preşmereanu (21 de ani), un fost condamnat pentru trafic de droguri, care a şi executat comanda în aceeaşi zi. 
Trocul
Mama lui Preşmereanu, Jolan Pulcă (43 de ani), lucrase ani la rând cu Teodorescu, fiind traducătoare. Femeia acumulase datorii de peste 50.000 de euro, pe care ulterior le-a preluat Teodorescu. Avocatul i-a propus tânărului trocul: eliminarea datoriilor pe care le avea mama lui şi 20.000 de euro în schimbul uciderii soţiei sale, Violeta Teodorescu. Bărbatul a pus la cale abominabila faptă pentru a pune mâna pe poliţele de asigurare ale femeii, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, dar şi pe conturi de 100.000 de euro, la care avea acces doar Violeta Teodorescu.

Alte articole:   CFR Călători anunță promoții și suplimentarea numărului de trenuri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

De altfel, imediat după moartea soţiei, Victor Teodorescu a lichidat toate conturile la care nu a avut acces cât femeia era în viaţă. Poliţele de asigurare nu a apucat să le încaseze, însă făcuse toate demersurile pentru a intra în posesia banilor. De altfel, avocatul a recunoscut la Parchet că are datorii de 270.000 de euro, însă se pare că suma este mult mai mare.
A fixat ora morţii soţiei
„Greşeala” lui Teodorescu sunt câteva foi A4 pe care, din motive greu de imaginat, a „desenat” moartea soţiei. Victor Teodorescu a planificat fiecare minut în care criminalul plătit de el trebuia să rezolve „problema”. I-a procurat şi ustensilele necesare: un cuţit şi un levier, obiecte cu care femeia a fost lovită de peste 40 de ori, murind în chinuri groaznice. Avocatul a fixat până şi ora morţii soţiei sale, între 15.30 şi 16.30, timp în care el a organizat o videoconferinţă pentru a întări ideea că habar nu avea ce tragedie se întâmpla în propria-i casă. Totul trebuia să pară un jaf, astfel că Preşmereanu a luat un telefon mobil, fără să ia în calcul că o crimă atât de odioasă nu putea avea la bază dorinţa de a intra în posesia unui obiect minor, în condiţiile în care familia Teodorescu avea în casă bijuterii şi diverse sume de bani.
„Biletul morţii”
Bărbatul a scris scenariul morţii pe cinci pagini din care au fost recuperate doar două. La 10 iunie, procurorii au dispus efectuarea unei expertize pentru compararea scrisului de pe „biletul morţii” cu cel al unei declaraţii de parte vătămată dată la 29 martie, când soţia sa a fost ucisă. Concluziile raportului: ambele documente au fost scrise de avocatul Victor Teodorescu.
Erwin Preşmereanu provine dintr-o familie cu trei fraţi. Tânărul acuzat de crimă nu pare să fi avut parte de o viaţă familială normală. Mama acestuia, Jolan Pulcă, s-a despărţit de tatăl copiilor, s-a recăsătorit şi apoi a divorţat din nou. Fratele lui Erwin, Vivian, s-a înscris în Legiunea Străină. După doi ani petrecuţi aici, Vivian s-a întors în Braşov, în decembrie 2010, când s-a mutat împreună cu prietena lui. „Am auzit din presă despre crimă şi despre faptul că fratele meu ar fi făptaşul. Eu nu cred nimic. Instanţa o să decidă ce a fost de fapt. Imediat ce am plecat eu în Legiune, nu am avut o relaţie strânsă cu mama şi cu fratele meu. Nu ştiu nimic ca mama să fi avut datorii precum se aude şi nici atât că fratele meu să fi comis crima”, ne-a declarat Vivian Preşmereanu (20 de ani).
O chiriaşă incomodă
Elena Gageonea i-a găzduit pe criminal şi pe mama sa, începând din luna mai a anului trecut şi până la momentul producerii asasinatului din Noua, dar spune că nu se aştepta ca Erwin Preşmereanu să facă aşa ceva. „Era un tip foarte politicos şi se plângea că mama lui nu găteşte. El îşi făcea de mâncare. Din bucătărie se simţea miros de cartofi prăjiţi, ouă ochiuri şi slănină prăjită. La circa trei săptămâni după crimă, ­le-am spus să plece fiindcă m-am speriat când a venit poliţia la uşă. Mama lui este foarte obraznică şi a făcut stricăciuni foarte mari, chiar dacă şi-a achitat datoriile la zi. Pe timpul cât stăteau aici au venit foarte multe citaţii pe numele femeii, dar nu ştiu în ce afaceri era băgată”, a spus Elena Gageonea. 
Probe arse şi aruncate în WC
Dintre cele cinci pagini pe care avocatul Victor Teodorescu a „creionat” scenariul crimei, trei au fost arse şi aruncate în wc-ul din locuinţa mamei lui Erwin Victor Preşmereanu. Aceasta stătea în chirie în fostul cabinet de avocatură al Elodiei Ghinescu.
„Teodorescu are probleme cu alcoolul”
Eugen Grumaz, fost partener de afaceri al avocatului, emite câteva ipoteze şocante. El susţine că acum zece ani Teodorescu a avut grave probleme cu alcoolul, fiind internat de câteva ori la dezalcoolizare. Între timp, avocatul urma un tratament ambulatoriu, dar martorul spune că l-a întâlnit în urmă cu câteva săptămâni în stare de ebrietate.

Alte articole:   Până în 19 aprilie, în județul Brașov, au fost administrate 133.357 de doze de vaccin

Grumaz spune că ştie despre o datorie a lui Teodorescu în valoare de 120.000 de euro. „S-a vehiculat la un moment dat că pretenţiile celui care l-a împrumutat ar fi ajuns la 250.000 – 300.000 de euro. Am înţeles că personajul a luat legătura inclusiv cu soţia avocatului, că a ameninţat familia că o să le ia casa dacă nu plătesc. Teodorescu îmi spunea că «omul ăsta mă disperă. Îmi vine la un moment dat să-l îngrop»”, a mai declarat Grumaz. 


Distribuie dacă îți place!
 1. […] 25 de ani de închisoare pentru avocatul Teodorescu, care a comandat uciderea soţiei […]

  Reply
 2. […] Avocatul Victor Teodorescu a fost condamnat, în 27 februarie 2012, de către Curtea de Apel Braşov, la 25 …. El a făcut recurs la instanţa supremă. Share this:FacebookTwitterPrintEmailDe același autorAvocatul Victor Teodorescu, acuzat că ar fi comandat uciderea soţiei sale, va fi prezentat judecătorilor supremiUn an de la crima din Noua: Oana Teodorescu crede că tatăl ei e nevinovatVictor Teodorescu îşi aşteaptă astăzi sentinţaTermen în dosarul crimei din Noua. Astăzi magistrații vor să afle înregistrările telefonice„Chef“ la bulău: avocatul Teodorescu împlinește 44 de ani setTimeout(function () { var link = document.createElement("link"); link.rel = "stylesheet"; link.href= "http://dtmvdvtzf8rz0.cloudfront.net/static/css-img/vertical-m.css"; link.type= "text/css"; document.getElementsByTagName("body")[0].appendChild(link); }, 1); Articole similare […]

  Reply
 3. […] Braşov. Pădurariu împreună cu un alt interlop din Neamţ, Dragoş Mândru, s-a întâlnit cu avocatul Victor Teodorescu, care ar fi încercat să-i tocmească pentru uciderea soţiei. Ei au fost luaţi la întrebări atât la Piatra Neamţ, cât şi la Parchetul General din […]

  Reply
 4. […] Braşov. Pădurariu împreună cu un alt interlop din Neamţ, Dragoş Mândru, s-a întâlnit cu avocatul Victor Teodorescu, care ar fi încercat să-i tocmească pentru uciderea soţiei. Ei au fost luaţi la întrebări atât la Piatra Neamţ, cât şi la Parchetul General din […]

  Reply
 5. […] Braşov. Pădurariu împreună cu un alt interlop din Neamţ, Dragoş Mândru, s-a întâlnit cu avocatul Victor Teodorescu, care ar fi încercat să-i tocmească pentru uciderea soţiei. Ei au fost luaţi la întrebări atât la Piatra Neamţ, cât şi la Parchetul General din […]

  Reply
 6. […] also been involved in other high-profile cases, including representing fellow lawyer Victor Teodorescu, who paid a guy to kill his (Victor’s) wife and then kept a bunch of detailed drawings of the […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate