blog-logo

Parcare și tuneluri pe după Ziduri, Mureșenilor – pietonal

Parcare și tuneluri pe după Ziduri, Mureșenilor – pietonal

Primarul George Scripcaru a lansat un proiect care va schimba total zona Livada Poștei – După Ziduri – strada Mureșenilor. Potrivit acestui proiect, circulația autovehiculelor va fi interzisă pe strada Mureșenilor.

Mașinile ar urma să fie direcționate pe după ziduri, printr-un tunel pe sub Bastionul Graft și apoi printr-un altul pe sub Turnul Negru, iar apoi, pe lângă Maternitate, se va face joncțiunea cu strada George Barițiu. Scripcaru spune că tunelurile vor fi realizate astfel încât să nu fie afectate cele două fortificații vechi ale Cetății Brașovului.

Mai mult, dealul de la Livada Poștei, începând de la Biblioteca „George Barițiu“ și până la intrarea în Liceul „Aprily Lajos“ va fi defrișat, terasat și va fi făcută o parcare cu o capacitate de 320 de locuri.

Alte articole:   Marian Rasaliu, contre cu Ludovic Orban, pe tema construirii de camioane

Autoritățile locale spun că arhitectural zona nu va avea de suferit, deși se va ajunge ca Biblioteca „George Barițiu“ să fie încadrată  în dreapta de un pub din termopane și geamuri fumurii, construit peste o toaletă publică, la fel în spate, este o construcție din termopane, care nu are cu nimic de-a face cu arhitectura clădirilor din zonă, iar înstânga va avea o parcare terasată, nota bene, cu acoperișuri înierbate, „ca să se integreze mai bine în zonă“.

Deocamdată, acest proiect va fi depus la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Braşov, iar dacă va primi avizul, va fi trimis apoi la Ministerul Culturii.

Distribuie dacă îți place!
 1. Excelenta idee! Felicitari George Scripcaru!

  Reply
 2. Dupa ce a distrus functionalitatea Pietei Prundului,Primaria Brasov se apuca de un alt proiect de punere in umbra a istoriei Brasovului. Inca din cele mai vechi timpuri aleea Graft a fost una de promenada (pietonala pentru d-ul Scripcaru).D-nul Cancescu s-a zbatut pentru a obtine bani din fonduri europene nerambursabile si s-a muncit cu multa ardoare si dragoste pentru scoaterea la lumina a istoriei acestui oras. Eu am fost unii din cei care au supravegheat impreuna cu multi iubitori ai urbei ,lucrarile in zona istorica si acum vad ca se vrea trecerea cu bulldozerele si cu cizmele de cauciuc peste hrisoavele ingallbenilte de vreme si obiceiurile stravechi ale Brasovului. D-le Scripcaru treziti-va!Nu sunteti in Zambia.Respectati Brasovul,respectati cetatenii acestiui oras.Nu mai putem tolera ciuntirea centrului ilstoric al Brasovului numai pentru a incerca sa -l puneti in umbra pe d-nul Cancescu. Stiu ca aveti multe proiecte dar asta este reprezinta culmea ignorantei si stupizeniei de care poate cineva sa de-a dovada.

  Reply
  • Datul (sic!) cu parerea in Romania e sport national! A vazut cineva proiectul in detalii? Este vreun arhitect printre cei de mai sus? Nu cred. Uite asa electronistii conduc agricultura, semidoctii conduc ministerul de interne, inginerii fac jurnalism,etc.
   Ideea unei parcari in zona aceea este foarte buna, ramane de vazut daca proiectul este fezabil si trece de instituiile abilitate.
   Oricum, zisele dlui Paraschiv (”s-a muncit cu multa ardoare si dragoste pentru scoaterea la lumina a istoriei acestui oras”) fac tot deliciul. Ele au cauzat reactia dlui Ion!!!

   Reply
 3. Si, desigur, lucrarile la „marea parcare” vor fi incredintate tot firmei Vectra, respectiv domnului Butuza, prietenul primarului Scipcaru, nu?

  Reply
  • Desigur. Cred ca de fapt nu infrumusetarea Brasovului era problema de rezolvat ci niste lovele in plus pentru elicopteristul de Butuza. Dar daca partidu’o cere, ce-o sa faca si Scrypy? Se aliniaza.

   Reply
 4. […] de tuneluri. Recent, a lansat ideea de a face două tuneluri pe După Ziduri, despre care am scris AICI. Despre finanțarea acestui nou proiect, edilul nu a precizat […]

  Reply
 5. Ceea mai proasta idee auzita in 2012 ! Subscriu si eu la SICTIR EDILULE, precizand ca edilul e Scripcaru ! Mars la tara la arat dealuri !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate