„Dorel” de Codlea meseriaș în deszăpezire

„Dorel” de Codlea meseriaș în deszăpezire

Meseriașul „Dorel” de Codlea conduce o „mașinărie” foarte veche cu care deszăpezește străzile după bunul plac probabil, sau în funcție de adresele pe unde locuiesc diverse persoane „importante” ale urbei.
Astăzi, după masa de prănz marele meseriaș „Dorel” cu autovehiculul înmatriculat pe Primăria Codlea cu nr. 1001 a descins în forță și cu motorul turat la maxim pe strada Bâlea, unde a împins toată zăpada spre blocul din capătul străzii, reușind în mai puțin de 2 ore să să ajungă la nivelul ferestrelor de la etajul 1.
Strada Bâlea are o lungime de câteva zeci de metri și este fără ieșire, iar casele de aici se pot număra pe degetele de la mâini, și așa cum e normal într-o societate civilizată, „Dorel” a acționat operativ pentru a curăța zăpada și a oferi locuitorilor de aici un carosabil aprope „negru”.
Blocul din capătul unde se înfundă strada Bălea are locuințe la demisol și aici își au domiciliul 2 familii cu copii de 5 și respectiv 12 ani, care în fiecare an la sfărșitul iernii și nu numai scot apa care le inundă regulat casele, din cauza unora ca „Dorel” pricepuți tare în construcții și instalații de canalizare.
Fără să-și dea seama, „Dorel” de la deszăpezire a pus în pericol de inundație cele două familii și mai mult decât atât, de duminică încolo când încep temperaturile pozitive, îi obliga practic pe toți locuitorii din blocul în cauză să umble cu cizme de cauciuc prin grădina din jurul imobilului.
Deși locatarii au încercat să-i explice lui „Dorel” că oamenii civilizați nu fac bine unora în detrimentul altora, acesta stăpân pe situație și pe utilajul său a continuat să-și desăvârșească opera, ridicând muntele de zăpadă până la nivelul ferestrelor de la primul etaj al blocului în cauză.
Mândru de realizarea sa, după o oră și jumătate de muncă intensă, „Dorel” și luat mașinăria și a demarat în trombă, probabil spre o nouă destinație unde urma să asigure o nouă deszăpezire după același tipar.
Deranjați de indolența și lipsa de responsabilitate a meseriașului „Dorel” locatarii blocului au solicitat ajutorul Prefectului Ion Gonțea și a viceprimarului Ivan Călin, care prin intervenția lor promtă, au salavat cele două familii de pericoulul unei inundații în locuințe, iar pe ceilalți de mersul prin grădină cu cizme de cauciuc.
Conștienți de faptul că meseriașul,”Dorel” a făcut o treabă de mântuială, cei doi oficiali au trimis de urgență la fața locului un utilaj care a scos toată zăpada de pe atrada Bâlea și a depozitat-o într-o zonă unde nu deranjează alți locuitori ai orașului și se poate topi fără a produce pericol de inundație.
Dacă „Dorel” ar fi procedat corect de la început, costul deszăpezirii străzii Bâlea nu s-ar fi dublat, iar în timpul pierdut cu transportul tonelor de zăpadă, s-ar fi realizat deszăpezirea unei alte străzi, pe care locuiesc oameni ce-și doresc cu siguranță un carosabil fără zăpadă.
Pentru a demonstra că e capabil „Dorel” a procedat identic și cu deszăpezirea unei străzi la fel de scurte și fără ieșire situată intre strada Bâlea și Ciucaș, unde muntele de zăpadă meșterit de „Dorel” se va topi integral peste mult timp, și va uda din belșug grădina blocului din zona respectivă, iar cu puțin noroc nu va inunda locuințele de la demisol și beciurile locatarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.