Boss-ul de la Roman SA, Ioan Neculaie, a mai pierdut un meci cu Ioan Olaru

Boss-ul de la Roman SA, Ioan Neculaie, a mai pierdut un meci cu Ioan Olaru

Foto: casasfatului.ro

Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr. 2252/19 decembrie 2011, a respins ca nefondată cererea formulată de Ioan Neculaie pentru SC Pro Roman SA Brașov, firmă care administrează parcul industrial de la Roman, în procesul cu Asociația Pro Brașov, reprezentată de omul de afaceri Ioan Olaru.

Practic, magistrații din Craiova au menținut sentința pronunțată de Tribunalul Brașov, dar l-au obligat pe Neculaie să plătească cheltuieli de judecată de 5.000 de lei.

Cu alte cuvinte, toate manevrele dăcute de-a lungul timpului de Neculaie, ca să pună mâna pe activele fostei societăți producătoare de autocamioane sunt nule, pornind de la modificarea actului constitutiv din 16.07.2004 al SC Pro Roman SA, hotărârile Audunării Generale a Acționarilor prin care Neculaie s-a numit unic administrator, și până la mai multe majorări ale capitalului social, care i-au permis lui Neculaie să devină acționar majoritar și apoi să facă „legea“ în cadrul societății. Mai mult, i s-a anulat lui Neculaie inclusiv transformarea acțiunilor de la societatea de administrare a parcului industrial în acţiuni la purtător.

A vrut să ratifice hotărârile anulate de instanță!

După ce a văzut că i se prăbușește tot imperiul, disperat, Ion Neculaie l-a pus pe unul dintre oamenii de încredere, care este și vicepreședinte al Consiliului de Administrație, Victor Iordache (funcție care și-a arogat-o în mod fals, nefiind administrator al societății),  să convoace pentru 23 ianuarie două ședințe AGA: una ordinară și una extraordinară, la sediul societății din strada Poienelor nr.5.

În primul rând, procedura de convocare e ilegală. Un vicepreședinte al CA nu poate convoca AGA, acest lucru putând fi făcut doar de președintele CA sau acționarul majoritar (în cazul de față Asociația Pro Brașov, condusă de Ioan Olaru).

CITEȘTE ȘI: Ioan Neculaie, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare

Pentru ședința ordinară, Neculaie a vrut reconfirmarea/realegerea membrilor Consiliului de Administrație (oamenii lui de încredere,care nu îi ies din cuvânt) pentru un nou mandat de 4 ani, începând de la data adoptării hotărârii (dacă s-ar fi adoptat). Adică, a vrut să-și asigure supremația în conducerea societății.

Pentru ședința extraordinară, a venit cu propunri de-a derptul halucinante: reaprobarea conversiei acțiunilor societății comericale Pro Roman SA din nominative la purtător și ratificarea unei AGA din 07.06.2006 (!), care i-au permis să facă toate manevrele, dar și readoptarea hotărârilor anulate prin decizia irevocailă a Curții de Apel din Criova!

Neculaie a înjurat și amenințat de l-ar fi făcut să roșească și pe Becali

După ce a văzut că oamenii trimiși de Olaru la ședința AGA i-au dejucat planurile, Ioan Neculaie a turbat. A început să-i amenințe, iar vocabularul de șantierist l-ar fi fi trimis pe Gigi Becali la grădiniță, la reciclare.

Între timp, Neculaie și-a văzut de treabă și a tocat utilajele pe care l-a vândut la fier vechi. Doar în aprilie anul trecut, Neculaie a încheiat un contract prin care a vândut unei firme din Brașov 1.000 de tone de „deșeuri fier vechi pregătit“, pe post de marfă, pentru suma de 355 USD/tonă, contract valabil până la data de 31.12.2011. Ulterior, în data de 29 decembrie, la zece zile după decizia de la Craiova, Carol Rugacs – directorul uzinei, fără vreo aprobare de CA, mai semnează vânzarea a încă o mie de tone de „fier vechi“, utilajele de la turnătoria de fontă, cea mia nouă investiție din uzina, 60 de milioane de dolari, făcută în 1997.

 

 1. […] Avocat -Totuși, nu putem trece peste niște hotărâri judecătorești (rămas definitice / amănunte AICI)… […]

  Reply
 2. […]  Boss-ul de la Roman SA, Ioan Neculaie, a mai pierdut un meci cu Ioan Olaru […]

  Reply
 3. […] Boss-ul de la Roman SA, Ioan Neculaie, a mai pierdut un meci cu Ioan Olaru Articole similare […]

  Reply
 4. […]  Boss-ul de la Roman SA, Ioan Neculaie, a mai pierdut un meci cu Ioan Olaru […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.