SABMiller a vândut cu 6% mai puțin în România, în ultimul trimestru

SABMiller a vândut cu 6% mai puțin în România, în ultimul trimestru

Volumul vanzarilor de bere ale SABMiller (companie care detine si fabrica de bere de la Brașov) in Romania a scazut cu 6% in perioada octombrie-decembrie, al treilea trimestru al anului fiscal pentru companie, din cauza impactului lichidarii stocurilor de catre distribuitori si concurentei dure, cu ajustarea agresiva a preturilor si promotii.

„Volumul vanzarilor de bere in Europa a scazut cu 2%. Pietele raman afectate de o concurenta intensa, care influenteaza negativ combinatia de produse vandute, dar si de conditiile economice fragile. Volumele din Polonia si Romania au coborat cu cate 6%”, se arata intr-un comunicat transmis joi de grupul sud-african.

Volumul vanzarilor SABMiller a crescut in Cehia cu 0,2%, dar a scazut cu 6% in Rusia, pe o piata in declin. Compania a raportat insa o crestere puternica a afacerilor in Ucraina, unde volumele au urcat cu 20%.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiei Ursus Breweries, care detine patru unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov. Totodata, grupul a achizitionat in ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Volumul vanzarilor SABMiller la nivel mondial a crescut cu 3% in ultimul trimestru al anului trecut, datorita evolutiei pozitive din America Latina si Africa, in pofida scaderilor inregistrate pe pietele dezvoltate din Europa si America de Nord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.