Dealerii locali ai Țiriac Auto fuzionează, iar sediul va fi la Brașov

Dealerii locali ai Țiriac Auto fuzionează, iar sediul va fi la Brașov

Ion Țiriac

Omul de afaceri brașovean, care a copilărit șia locuit pe strada Cerbului, la nr.5, a decis regruparea diviziei de retail auto, care a avut o cifră de afaceri de aproape 165 miliane de euro în 2010. Astfel, cei zece dealeri care deţin peste 60 de locaţii vor fuziona într-o singură companie, cu numele Ţiriac Auto.

Repreyentnații companiei au precizat că șase dintre cei zece dealeri care alcătuiesc Ţiriac Auto, au fuzionat într-o singură firmă, Ţiriac Auto din Braşov, potrivit datelor din Monitorului Oficial. Este vorba despre Ţiriac Auto din Braşov, Premium Auto Motors (Jaguar, Land Rover şi Range Rover), M Car Distribution (Mitsubishi), Casa Auto Bucureşti (Mercedes-Benz), Hyundai Motor şi Romcar Motors (Ford şi Hyundai).

Prin această decizie, omul de afaceri Ion Ţiriac a mutat centrul de greutate al diviziei auto din Bucureşti la Braşov, unde are sediul firma Ţiriac Auto SRL.

Afacerile din auto ale Ţiriac Holdings au scăzut anul trecut cu aproape 30% faţă de anul precedent, la aproape 337 milioane de euro, suma reprezentând afacerile cumulate din 2010 ale celor patru importatori, dar şi a reţelei de dealeri Ţiriac Auto. Mai mult, pe fondul restructurării businessului, dealerii auto ai Ţiriac Holdings şi-au redus şi numărul angajaţilor cu 15%, la 1.300.

  1. […] newsbv.ro, reprezentnații companiei au precizat că șase dintre cei zece dealeri care alcătuiesc Ţiriac […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov